Nieuwe Privacywet nog onbekend bij Autoriteit Persoonsgegevens

De nieuwe Europese privacywet gaat in 2018 in. Vandaag, na poging 100 zoveel eindelijk doorgedrongen tot de helpdesk van de Autoriteit Persoonsgegevens. Dit is de instantie die de uitvoering moet gaan doen van de nieuwe Europese Privacywet 2018.

Goede moed

Vol goede moed zat ik klaar met mijn vragenlijstje. Inmiddels met een aantal juristen en afdelingen legal gesproken over de impact van de nieuwe privacywet 2018. Wat blijkt, er zijn nogal wat verschillende interpretaties mogelijk, dus niet iedereen is het overal over eens. Dus ik dacht ik ga direct bij de bron mijn informatie halen.

Uitvoering

Mijn eerste vraag: Wie wordt er verantwoordelijk voor de uitvoering? Nou, dat is dus ook daar nog niet helder. Op mijn vraag of ze al iets meer over de verordening kunnen vertellen, kwam de mevrouw aan de andere kant niet veel verder dan dat ze nog niet veel van de wet weten en dat ze ook nog niet weten wie de uitvoering gaat doen. Ze weten dus niet of ze het zelf gaan doen, of wanneer dat niet zo is wie dat wel gaat doen. ‘Zo groot zijn we namelijk niet’.

Inhoudelijk

Daar zat ik dan met mijn lijstje zorgvuldig voorbereidde vragen. En dat lijstje is de afgelopen weken aardig gegroeid. Toch maar een simpel vraagje geprobeerd, of het klopt dat alle persoonsgegevens gelijk worden getrokken in de nieuwe wet. En daarbij uitgelegd dat ik het heb over zakelijke persoonsgegevens. Het antwoord: ‘U weet er kennelijk meer van dan ik’.

Triest

Ik heb haar toen maar eens gevraagd, hoe het kan dat er in april een wet (verordening) wordt bekrachtigd. En degenen die hier uitvoering aan moeten geven, weten er 4 maanden later nog steeds niks vanaf. Daarop kwam er weinig zinnigs uit. Ik heb daarna aangegeven dat we redelijk weinig tijd hebben tot 1-1-2018. En daar de vraag aan gekoppeld of ze straks met de uit te delen boetes ook zo relaxed zouden omgaan. De toon van het gesprek werd daarop, aan de andere kant van de lijn, iets minder vriendelijk.

Interpretatieverschillen

Voorafgaand aan dit gesprek heb ik met meerdere mensen gesproken over de nieuwe wet en de impact voor sales, marketing en recruitment. Voor marketing zijn er niet zo heel veel interpretatieverschillen, maar voor sales en recruitment wel.

Sales

Ik heb namelijk een waslijst aan vragen, wanneer mag je nog iemand bellen op zijn persoonlijke zakelijke mobiele nummer bijvoorbeeld, hetzelfde geldt voor mail. De reden dat ik die vragen heb, is dat ik nu al een kleine 10 a 15 mensen kan opnoemen die mij graag bij de autoriteit persoonsgegevens zouden aanmelden.

Grijs gebied

Mijn voornaamste angst op dit gebied zit in de gevallen die je van tevoren niet kunt benoemen.  Met je bestaande klanten kom je volgens mij overal wel uit. Die zullen niet zo snel gaan stressen als je ze informatie stuurt over een product/dienst waarvan zij nog geen gebruik maken. Hoewel de wet er geen uitzondering op maakt, wordt vooral new business geraakt. En laat dat nou net een levensader zijn voor veel kleinere en startende bedrijven.

Receptie

Uiteraard kun je nog steeds naar de receptie bellen, of mailen naar het info adres. De effectiviteit hiervan neemt zienderogen af. Met ruim 20 jaar sales- en salesmanagementervaring en een behoorlijke voorkeur voor new business, weet ik waar ik het over heb.

 

Het beste alternatief voor acquisitie
By | 2016-11-23T21:18:57+00:00 september 5th, 2016|Categories: Marketing, Privacy, Sales|0 Comments

Geef een reactie