DCURE feature: Nieuw posting type Cancellation

DCURE feature: Nieuw posting type Cancellation

 

Bij DCURE hebben we 3 posting typen en je zou denken dat dat genoeg is. Echter er blijkt nog behoefte te zijn aan een andere variant.

Handmatig

Uiteraard hebben we de handmatig posting. Hierbij krijgt iemand een mail zodra er content beschikbaar is om te delen. In deze variant, staat er een link, of button in de mail die bij een click direct het bericht post.

Handmatig en aanpassen

In het verlengde van het bovenstaande hebben we ook een variant waarin de gebruiker/werknemer het bericht nog kan aanpassen voordat het wordt gepost. Dit dient hij uiteraard allemaal zelf te doen. De meeste klanten die hiervan gebruik maken combineren deze 2 versies, door 2 links in de mail te plakken. Zo kan je dus altijd direct posten en het bericht aanpassen.

Gecombineerd

Op basis hiervan hebben we deze postingtypes vanaf nu samengevoegd tot 1 optie, waarin allebei de mogelijkheden zijn verwerkt.

Autoposting

De best werkende optie is natuurlijk autoposting, 1 keer aanzetten, je posts plannen en voor de rest vergeten. DCURE post voor jou de geselecteerde content typen, op de geplande tijden op geselecteerde sociale netwerken.

Nadeel

Het grote nadeel van handmatig posten, is dat bijna niemand dit doet, uitzonderingen daargelaten. Het nadeel van automatisch posten is dat iet iedereen, gelukkig wel steeds meer mensen, dat wilt.

Cancellation

Het postingtype cancellation, is de missing link. Hier krijg je een dag van tevoren (instelbaar) een bericht (e-mail, of een bericht op onze mobiele app.) met het bericht dat gepost gaat worden (over 24 uur). In die e-mail staan 3 opties:

  1. Cancel
  2. Post direct
  3. Pas de boodschap aan

Missing link

Klik je op cancel, dan wordt het bericht niet gepost. De overige opties spreken hopelijk voor zich. Het beste van deze optie is natuurlijk dat wanneer je niks doet er op de aangekondigde tijd wordt gepost. Deze optie is vooral gericht op mensen die zelf controle willen houden over wat ze posten, maar het (bijna) nooit doen en ook niet automatisch berichten willen delen. Zij worden nu, van tevoren gewaarschuwd en hebben de optie om het bericht te cancelen en of aan te passen. In mijn ogen en die van mijn contactpersonen de ideale schakel tussen automatisch en handmatig posten.

By | 2016-12-07T23:31:38+00:00 december 7th, 2016|Categories: Updates|0 Comments

Geef een reactie